Lesmaterialen

Innovatieve lesmaterialen rondom specifieke thema’s met betrekking tot seksuele weerbaarheid op aanvraag van de school. We onderscheiden ons met effectieve, toepasbare en voor de leerlingen herkenbare materialen.

Weerbaarheid

Weerbaarheidstraining over seksualiteit, voor jongens en meisjes. Het betreft vier themalessen, toepasbaar binnen bewegingsonderwijs/gym.

Training docenten

Dagdeel voor uitvoerende docenten Be-Loved. Thema’s die aan de orde zullen komen zijn: communicatie, eigen beleving van seksualiteit, praktijk(ervaringen), praktische tips en adviezen.

Ouderavonden

Op positieve en aansprekende wijze worden ouders betrokken bij het onderwerp Seksualiteit. Van volledige avondvulling tot enkel een lezing; er zijn diverse mogelijkheden.

Projectdagen leerlingen

Aan de hand van een afwisselend en interactief programma gaan de leerlingen met elkaar in gesprek over seksualiteit.

“Voor jullie medewerkers alle lof voor de inhoud en de vormgeving van het programma. Een goed afwisselend programma met veel variatie in werkvormen. De opzet kan volgend jaar zo weer toegepast worden. Een goede aanpak die ook bij de leerlingen goed is gevallen. Een reactie van een leerling: “Eindelijk eens niet een verhaal van wat wel mag en niet mag, maar een open gesprek dat aanzet tot nadenken”. (Docent en deelnemer projectdag 4 VWO, Rotterdam)

Projecten

Escaperoom Sexting
De afgelopen maanden ontwikkelde Weerbaar in Seksualiteit, samen met jongeren een educatieve escaperoom rondom Sexting. Na een serie succesvolle try-outs trekt WiS dit schoolseizoen langs scholen in heel Nederland om deze escaperoom op locatie aan te bieden.

We zijn ongelooflijk enthousiast over de resultaten en reacties van leerlingen én docenten en hopen dat veel jongeren de kans zullen krijgen deze escaperoom te spelen.

Doel: Leerlingen weten wat de gevolgen zijn van het doorsturen van seksueel getinte foto’s/filmpjes, hoe ze kunnen handelen als ze daarmee in aanraking komen en de strafbaarheid ervan.

Hoe werkt het?
Leerlingen spelen de escaperoom in groepjes van max. 15 leerlingen (1/2 klas). Het is mogelijk om 2 escaperooms parallel aan elkaar aan te bieden.

Instructie: 5 min.
Spelen escaperoom: 30 min.
Nabespreking: 15 min.

Geschikt voor klas 2-4 (VMBO-HAVO/VWO)

Duur: 1 lesuur (50-55 min.)

 

Contact gegevens:

Weerbaar in Seksualiteit
06 1994 9303
info@wiseducatie.nl

Bericht

5 + 15 =