Werkwijze

Aan de hand van diverse materialen gaat de docent het contact aan met leerlingen over de onderwerpen seksualiteit, liefde en relaties.

Handboek docenten
Het handboek bestaat uit drie delen. Deel 1 geeft een beschrijving van de context waarbinnen de lessen worden verzorgd. Deel 2 is een uitgebreide beschrijving van de lessen.

Deel 3 geeft achtergrondinformatie over de thema’s die in de module worden behandeld. Het handboek is bedoeld voor de docent, dus niet voor de leerlingen. Per les is er een leskaart opgenomen.

Digitaal lesmateriaal:
Dit materiaal biedt ondersteuning bij de informatieoverdracht. Het digitaal lesmateriaal bestaat uit filmpjes, liedjes, presentaties voor op het digibord.

Werkboek leerlingen:
De leerlingen voeren soms zelfstandig opdrachten uit, sommige met behulp van het digibord, andere zijn schriftelijk. Voor elke leerling is er een werkboek, waar de verwerkingsopdrachten bij de onderdelen uit het handboek instaan.

PowerPointpresentatie
Heb je als docent geen beschikking over het digibord, dan kan er gebruik gemaakt worden van de PowerPointpresentaties.

Docentenportaal
Hier kunnen docenten inloggen met een eigen account. Zijn ze ingelogd, dan is er toegang tot alle digitale materialen zoals de powerpointpresentaties, filmpjes en materialen voor het digibord. Tevens zijn hier aanvullende (actuele) werkvormen te vinden om tijdens de uitvoering van de lessen Be-Loved te gebruiken.

Contact gegevens:

Weerbaar in Seksualiteit 06 1994 9303 info@weerbaarinseksualiteit.nl

  

8 + 1 =