Ben heeft gisteren een foto doorgestuurd gekregen van een meisje met alleen haar slipje aan. Haar hoofd stond er niet op, en Ben heeft er maar even vluchtig naar gekeken. De volgende dag vraagt Sjoerd in de groepsapp van de jongens uit zijn klas, of iemand nog een foto heeft van een leuk meisje. Ben reageert dat hij wel iets leuks heeft en deelt de foto zonder al te veel na te denken. De jongens vragen of iemand weet wie dit meisje is…Ben heeft geen idee.

Dan krijgt Ben opeens een berichtje van zijn zusje Evalin:

+ 3165533987 – zusje eva
Tijd: vandaag
Ben, heb iets stoms gedaan. Wat moet ik doen!!!!! Nix zeggen tegen papa maar heb echt een probleem. Help me!!!!!

Ben heeft de foto van zijn zusje doorgestuurd.

——————————————————————————————————–
De leerlingen moeten samenwerken om te voorkomen dat de foto van Evalin verder wordt verspreidt door de school. Wat doe je als je met sexting te maken krijgt? Wat is belangrijk? Hoe pak je dat aan? Dáár gaat deze escape room over.

U kunt deze escape room zélf spelen met de leerlingen. De escape room is verkrijgbaar in een DIY-kit waarmee de school zelf in staat is om aan al hun leerlingen de escaperoom aan te bieden. De DIY-kit wordt in beperkte oplage gelanceerd op de NOT 2019.

Wilt u deze DIY-kit voor uw leerlingen? Mail naar info@wiseducatie.nl ovv DIY-kit en we reserveren voor u een exemplaar.

Duur escape-room: 50 minuten (incl instructie en nabespreking)
Inhoud DIY-escape kit Sexting:
– 5 puzzels
– sloten
– attibuten
– handleiding escape room
– handleiding instructie-nabespreking